គ្រឿងផ្សំ :
- ជើងជ្រូក ១/២ គីឡូក្រាម
- ស្ពៃជ្រក់ ៣ ខាំ
- ពងទា ៥ គ្រាប់
- ខ្ទឹមស ២ មើម
- ម្រេច ១ ស្លាបព្រា
- ស្ករត្នោត ១ ស្លាបព្រា
- ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រា
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រា
- អំបិល ១/២ ស្លាបព្រា
- ម្សៅស៊ុប ១ ស្លាបព្រា
- ត្រសក់ ២ ផ្លែ
- សាលាដ ១/២ ខាំ
វិធីធ្វើ : យកជើងជ្រូកទៅលាង កោសឲ្យស្អាត បន្ទាប់មកកាត់ជាដុំៗយកទៅប្រលាក់ជាមួយខ្ទឹមសដែលត្រូវបានដុំ បំបែករួចជាស្រេច។ បន្ថែមម្រេច ស្ករស ស្ករត្នោត ប៊ីចេង ម្សៅស៊ុប ជាមួយនឹងជើងជ្រូក រួចផ្អាប់ទុកកន្លះម៉ោង ដើម្បីឲ្យវាចូលជាតិសព្វសាច់ល្អ។ ស្ងោរពងទា៥គ្រាប់ឲ្យឆ្អិនល្អ រួចបកសំបកចេញ។ យកស្ករត្នោតកូរក្នុងឆ្នាំ ឲ្យឡើងជើងអង្ក្រង ទើបចាក់ជើងជ្រូកដែលប្រលាក់រួច រួមនឹងពងទាស្ងោរចូលឆ្នាំង។ ចាប់ផ្ដើមកូរបញ្ចូលគ្នាឲ្យស្មើសាច់ ទើបចាក់ទឹកចូលឲ្យត្រឹមកន្លះឆ្អឹង ដើម្បីឲ្យសមាមាត្រនឹងជើងជ្រូក។ រម្ងាស់វាឲ្យឆ្អិន រួចដាក់ស្ពៃជ្រក់ចូលត្រឹមមួយពុះនោះជាការស្រេច។ ចុងក្រោយ លោកអ្នកអាចរៀបសាលាដ និងចំណិតត្រសក់ក្បែរចាន ដើម្បីទទួលទានជាមួយខសាច់ជ្រូកស្ពៃជ្រក់នេះបានយ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសា។
No comments:
Post a Comment