បណ្តុះដែរ។
- គ្រឿងផ្សំ៖
- ស្ពៃ(ស្ពៃហាងឬស្ពៃជើងទា)
- ទឹកអង្ករ (ទឹកបាយ)
- អំបិល
- ប៊ីចេង
- របៀបធ្វើ៖
- លាងស្ពៃអោយស្អាត ពុះជា២ ឫជា៤ រឺមិនបានបាច់ពុះទៅតាមទំហំស្ពៃ។ រួចដាក់ក្នុងឆ្នាំង វឺអ្វីដែលអាចដាក់ទឹកក្តៅបាន។ដាក់អំបិលអោយប្រៃបន្តិច។
- ដាំទឹកអង្ករអោយពុះ (ទឹកអង្ករគឺទឹកដែលបានមកលាងអង្ករ។ប្រើទឹកបាយពុះក៏បានដែរ គ្រាន់តែបានតិច) ចាក់ទឹកដែលពុះក្នុងឆ្នាំងស្ពៃ ធ្វើយ៉ាងណាអោយលិចស្ពៃ។ ពេលវាត្រជាក់ចាក់ដាក់ក្នុងក្រល បិទគំរបអោយជិត ទុករយៈពេល៣ថ្ងៃ អាចបរិភោគបានហើយ។
អត្ថបទបញ្ចូលដោយ : Sivon
No comments:
Post a Comment