ឆៃយ៉បំពង
នេះជាប្រភេទមុខម្ហូបមួយប្រភេទដែលប្រិយមិត្តនិយមចូលចិត្តធ្វើ និងទទួលទាន។ ដូច្នេះប្រសិនជាប្រិយមិត្តដែលមិនទាន់ចេះធ្វើឆៃយ៉ សូមរីករាយជាមួយផបហ្សូន អាស៊ី និងបង្ហាញជូនពីតបៀបធ្វើក៏ដូចជាគ្រឿងផ្សំដូចខាងក្រោមនេះ៖
គ្រឿងផ្សំ៖
សំបក ឆៃយ៉, សាច់ជ្រូក, ត្រាវ, ប៉ិកួក, សណ្ដែកដីលីង, ទឹកត្រី, ស្ករ, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ខ្លាញ់ឬប្រេង, អំបិល និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
១- យកសំបកឆៃយ៉ ទៅជ្រលក់ទឹកដាក់ហាលឱ្យទន់ ឯសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ត់ ហើយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ហាន់ស្ដើងៗ។
២- ត្រាវ និងប៉ិកួកត្រូវហាន់ជាសរសៃឆ្មាៗ ច្របាច់ជាមួយអំបិល យកទឹកចេញ រួចយកទៅលាយជាមួយសាច់ជ្រូក ហើយចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម រួចមកច្របល់ជាមួយអំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុបបញ្ចូលគ្នាឱ្យសព្វ បន្ទាប់មកយកសំបកឆៃយ៉ដែលហាលមកដាក់មូរឱ្យណែន យក ទៅដាក់ចៀនក្នុងខ្ទះដែលមានខ្លាញ់កំពុងតែក្ដៅឱ្យក្រហមជាការស្រេច។ សម្រាប់ឆៃយ៉នេះ គេបរិភោគជាមួយជ្រក់ ឬក៏ទឹកត្រីជូរអែម។
គ្រឿងផ្សំ៖
សំបក ឆៃយ៉, សាច់ជ្រូក, ត្រាវ, ប៉ិកួក, សណ្ដែកដីលីង, ទឹកត្រី, ស្ករ, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ខ្លាញ់ឬប្រេង, អំបិល និងម្សៅស៊ុប។
វិធីធ្វើ៖
១- យកសំបកឆៃយ៉ ទៅជ្រលក់ទឹកដាក់ហាលឱ្យទន់ ឯសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ត់ ហើយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ហាន់ស្ដើងៗ។
២- ត្រាវ និងប៉ិកួកត្រូវហាន់ជាសរសៃឆ្មាៗ ច្របាច់ជាមួយអំបិល យកទឹកចេញ រួចយកទៅលាយជាមួយសាច់ជ្រូក ហើយចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម រួចមកច្របល់ជាមួយអំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុបបញ្ចូលគ្នាឱ្យសព្វ បន្ទាប់មកយកសំបកឆៃយ៉ដែលហាលមកដាក់មូរឱ្យណែន យក ទៅដាក់ចៀនក្នុងខ្ទះដែលមានខ្លាញ់កំពុងតែក្ដៅឱ្យក្រហមជាការស្រេច។ សម្រាប់ឆៃយ៉នេះ គេបរិភោគជាមួយជ្រក់ ឬក៏ទឹកត្រីជូរអែម។
No comments:
Post a Comment